objavljeno 2011-11-19 by Marinka Žitnik
Tudi na naši šoli smo imeli danes tradicionalni slovenski zajtrk in se pogovarjali o pomenu le tega v zdravi prehrani.
Z učenci smo se pogovarjali o kmetijstvu, od kje dobimo hrano, kako smo jo pridelovali nekoč in kako danes, o predelavi hrane in o tem, da je najbolj zdrava lokalno pridelana hrana, ker ima višjo biološko vrednos, krajšo pot do potrošnika in je zato bolj sveža. Spoznavali smo pomen čebel za kmetijstvo in obstoj narave, se seznanjali s čebeljimi pridelki…
Uživali smo in z veseljem okušali domači kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Vsi zadovoljni si želimo, da bi tudi v šoli večkrat imeli tovrstni zajtrk.
Veseli smo, da smo otroci podeželja in da imamo možnost uživanja tovrstne hrane večkrat tudi doma.
Oglejte si foto-galerijo in se prepričajte, da je bil to poseben dan.