Lipoglav

Obisk vrstnikov na otoku Braču

objavljeno 2015-10-06 by Marinka Žitnik

 

Učenci PŠ Lipoglav so obiskali učence  PŠ Pražnica  v terminu od 27.09.2015 do 02.10.2015. V času obiska so bili učenci obeh sodelujočih držav nastanjeni pri družinah vrstnikov.

Učenci so spoznali značilnosti krajev, ki so jih obiskali ter jih primerjali s svojim domačim krajem in predstavili geografsko okolje z izdelanimi maketami.

Spoznavali so vas Pražnico, mesto Bol, raziskovali plažo Zlatni Rat, primerjali naselje Straževnik iz srednjega veka z današnjimi naselji, obiskali so muzej otoka Brača na Škripu, podružnični šoli Gornji Humac in Nerežišća ter osnovno šolo Pučišća ,spoznavali kulturne  in zgodovinske značilnosti krajev Nerežišća, Pučišća in Postire.

Spoznavali so različne načine prehranjevanja, ugotavljali razlike in podobnosti, prepoznavali Grimmove pravljice v obeh jezikih ter jih prevajali, naučili so se slovenske in hrvaške ljudske pesmi, spoznavali so igre, ki so se jih igrali otroci nekoč in jih primerjali z igrami, ki se jih igrajo danes. Ob vseh teh dejavnostih so učenci pridobivali znanje tujega jezika in bogatili besedni zaklad.

 
 

Le kanček njihove prijaznosti in veselja lahko podelite z nami v šolskem "BRAČKEM KOTIČKU"