Lipoglav

10. obletnica nove šole in vrtca na Lipoglavu

objavljeno 2016-10-14 by Marinka Žitnik

 

DOLGOLETNE SANJE IN 10 LET RESNIČNOSTI

Kar nekaj let sem hodila na prireditve ob odprtju prenovljenih ali obnovljenih podružničnih šol in tiho in glasno opozarjala, da bi že enkrat bil čas, da bi tudi lipoglavsko šolo prenovili ali obnovili.

Po nekaj letih se je vendarle premaknilo in nastali so prvi projekti za obnovo šole. Vendar so strokovnjaki kaj hitro prišli do spoznanj, da statika ne bi ustrezala obnovi zgradbe in odločitev je bila dokončna - NA LIPOGLAVU SE BO GRADILA NOVA ŠOLA.

Prišel je težko pričakovan dan selitve šole v prostore Gasilskega doma. Tu so nas prijazno sprejeli člani Prostovoljnega gasilskega društva in njihove prostore preuredili za potrebe šole in prav za vso to gostoljubje se jim tudi tokrat prav lepo zahvaljujem.

Dela so se pričela 28. oktobra 2005, ko  so zabrneli stroji in začelo se je rušenje stare šole. Veliko krajanov je strmelo v dogajanje in marsikomu so se potočile solze po lepih spominih, ki jih je preživel v tej stavbi.

http://pslipoglav.zitnik.si/userfiles/image/zgodovina/podiranje.jpg

 

Po nekaj mesecih premora so se vendarle pričela gradbena dela za novo šolo. Nekateri so že obupavali, da bo sploh prišlo do gradnje. Toda dela so hitro napredovala in šola je bila zgrajena, opremljena in čakala na tehnični prevzem.

Uradna otvoritev je bila 4. okt. 2006, ko je otvoritveni trak prerezala županija MOL ga. Danica Simčič skupaj z ravnateljico OŠ Sostro Mojco Pajnič Kirn, kateri je največja zasluga, da danes slavimo 10. obletnico bivanja v novi šoli in ravnateljico Vrtca Pedenjped Marjano Zupančič. Tistega dne so dobili v šoli prostore tudi naši najmlajši z odprtjem enote vrtca Pedenjped na Lipoglavu.

http://pslipoglav.zitnik.si/userfiles/image/zgodovina/novasola.jpg

Ob skupnem druženju, sodelovanju in dopolnjevanju se vsi zaposleni trudimo, da je otrokom in nam v skupno zadovoljstvo pri vzgojno-izobraževalnem delu vsem ostalim pa želimo, da  bi jim šola v kraju nudila središče kulturnega, izobraževalnega in družabnega življenja, za kar se zavzemam tudi sama osebno.

 
 
Marinka Žitnik, prof. RP
Vodja PŠ Lipoglav