Lipoglav

Povezovanje s šolo v tujini

objavljeno 2013-04-29 by Slavko Žitnik

Učenci PŠ Lipoglav in učiteljici smo, v tednu od 21. do 26. aprila, obiskali vrstnike s PŠ Gornji Humac na Braču, učenci PŠ Gornji Humac pa nam bodo  obisk vrnili v mesecu oktobru.

V času obiska so bili učenci nastanjeni pri družinah učencev.  

Program obiska je bil osredotočen na spoznavanje in primerjavo okolja, kulture in dediščine obeh sodelujočih krajev oz. držav:

  • Življenjski slog
  • Arhitektura
  • Naravni pogoji za bivanje
  • Krajinski običaji in navade
  • Načini prehranjevanja

Učenci so spoznavali način življenja prebivalcev na otoku Braču ter ga primerjali z načinom življenja v Sloveniji. Ob opazovanju različnih zgradb so spoznavali arhitekturo, ki je tipična za otok Brač ter jo primerjajo z arhitekturo v Sloveniji. Raziskovali so naravne pogoje za bivanje na otoku Braču in jih primerjali z naravnimi bivalnimi pogoji v Sloveniji. Spoznavali so različne običaje in navade na otoku Braču , opisovali običaje in navade v Sloveniji ter jih nekaj prikazali. Odkrivali so načine prehranjevanja na otoku Braču in jih primerjali  z načini prehranjevanja v Sloveniji.

Program smo v celoti realizirali, se veliko naučili, novega spoznali  in se ob tem imeli še zelo lepo, v kar se lahko prepričate ob ogledu fotografij, ki so dostopne preko sledeče povezave: http://zitnik.si/temp/SlikeBracPSL_April2013.zip.